Participarea Presedintelui CCI Prahova la Comisia Mixta Interguvernamentala romano-chineza si la China International Import Expo

 

In perioada 31 octombrie – 8 noiembrie 2018, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a facut parte din delegatia Romaniei care s-a deplasat in R.P. Chineza, cu ocazia participarii la doua importante evenimente – Comisia mixta interguvernamentala romano-chineza de cooperare economica, desfasura la Beijing, respectiv China International Import Expo – de la Shanghai.

Delegatia romana  a fost condusa de catre Dl. Stefan Radu Oprea, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Membrii delegatiei prezente la Comisia Mixta romano-chineza au participat la intalniri oficiale, unde au fost discutate aspecte privind colaborarea bilaterala economica actuala, precum si perspectiva colaborarii pe termen apropiat si mediu, in ideea cresterii volumului de schimburi economice si a stimularii dezvoltarii investitiilor chineze in Romania si a celor romanesti in R.P. Chineza.

A doua parte a vizitei oficiale a vizat participarea delegatiei romane la prima editie a China International Import Expo – primul targ internațional destinat exclusiv importurilor pentru piața chineză, desfasurat la Shanghai, in noul centru expozitional.  Aceasta manifestare expozitionala a beneficiat de o participare impresionanta – delegatii din 140 de tari, 3000 companii straine,  importanti oficiali, intre care si sefi de stat, precum si prezenta la ceremonia de deschidere a Presedintelui R.P. Chineze –  Dl. Xi Jinping.

Companiile straine prezente la eveniment, intre care s-au numarat si 4 firme romanesti, au avut  oportunitatea de a se întâlni cu peste 150 000 companii chineze și străine specializate în importuri, distribuție și comerț.

Pe langa vizitarea expozitiei, programul delegatiei romane la Shanghai, condusa de Dl. Ministru Stefan Radu Oprea, a mai cuprins intalniri oficiale cu delegatia SCOFCOM (Shanghai Municipal Comission of Commerce) condusa de Dna. Shang Yuying – Presedinte, discutiile purtate fiind axate pe dezvoltarea schimburilor comerciale intre Romania si Shanghai.  Totodata, membrii delegatiei romane au mai avut intalniri cu reprezentantii conducerii provinciilor Hunan si Liaoning , precum si ai Primariei Orasului Ningbo. La toate aceste intalniri, delegatia romana a fost insotita de E.S. Dl. Basil Constantinescu, Ambasadorul Romaniei in China.

Scroll to Top

Caută