Prima vizită a noului Ambasador al Japoniei în România, la sediul CCI Prahova

O numeroasă delegație de oameni de afaceri din Japonia a fost prezentă luni, 26 noiembrie 2018, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, oaspeții niponi dorind să cunoască mai îndeaproape județul nostru în vederea dezvoltării unor viitoare parteneriate comerciale și investiționale.

Evenimentul, organizat în colaborare cu JETRO București – Japan External Trade Organisation (Director: Keisuke Mizuno), s-a bucurat de participarea noului Ambasador al Japoniei în România, E.S. Hitoshi Noda, a autorităților centrale și locale, precum și a unor importante companii prahovene din diverse domenii de activitate, interesate să dezvolte parteneriate cu firme japoneze.

Amfitrionul evenimentului a fost Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, care a subliniat că “suntem extrem de onorați că prima vizită oficială a noului Ambasador al Japoniei în României are loc la Camera de Comerț și Industrie Prahova. După Brexit, România poate fi o gazdă bună pentru noi investiții japoneze în UE, mai ales că între cele două țări există un parteneriat important și strategic. Avem trei mari companii japoneze în Prahova și acestea sunt emblematice pentru dinamica economie a județului nostru. Sigur că ne dorim ca și prin astfel de acțiuni, așa cum este cea de astăzi, să putem contribui la accesul cât mai multor investitori japonezi în țara noastră”.

La rândul său, prefectul Mădălina Lupea a punctat: “Sunt impresionată de dimensiunea relațiilor dintre România și Japonia, dar și de vechimea lor, din 1917, iar din 1964 la nivel de ambasade. Suntem bucuroși că o delegație atât de numeroasă de oameni de afaceri din Japonia a venit în Prahova, mai ales că partenerii japonezi au pus județul nostru pe harta investițiilor la nivel mondial și au afirmat că aici se fac afaceri serioase”.

La prima sa vizită oficială de la învestirea sa în funcție, Ambasadorul Japoniei, E.S.  Hitoshi Noda, care a semnat în Cartea de Onoare a CCI Prahova, a declarat: “Sunt în România de o lună de zile, dar aceasta este prima mea vizită oficială. Le mulțumesc membrilor români din UE care au contribuit la semnarea acordului EPA. În Parlamentul Japoniei au fost dezbătute recent două acorduri importante și sperăm ca ele să-și producă efectele în continuare. De o deosebită importanță pentru colaborarea bilaterală România – Japonia a fost vizta premierului nostru la București, în luna martie a acestui an”.

La eveniment au mai fost prezenți Lucian Bumbăcea – Senior Consilier la Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Teodora Marin – City manager al municipiului Ploiești.

 

Scroll to Top

Caută