Guvernul anunță eliminarea taxelor pentru angajatorii din Construcții și un salariu minim net de peste 500 de euro

Executivul României și Federaţia Patronatelor  Societăţilor din Construcţii au semnat un acord de susținere a acestui sector în care se stabilește un salariu minim brut de 3.000 de lei, în domeniu, precum și eliminarea unor taxe, dar și înființarea unui fond de garantare, respectiv introducerea unui plafon minim în cazul avansului pentru contractele de lucrări.

Acordul a fost semnat la sfârșitul ședinței de Guvern de joi, de premierul Viorica Dăncilă și președintele Federației Patronatelor  Societăţilor din Construcţii, Valentin Petrescu.

„Sectorul construcţiilor va fi declarat sector prioritar, de importanţă naţională pentru economia românească pe următorii 10 ani. Pentru sectorul construcţii se va stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 lei. Taxele datorate de angajator pentru forța de muncă vor fi eliminate, iar cele ce revin angajatului se vor stabili astfel încât salariul minim net lunar să depășească echivalentul în lei a 500 euro. Va fi introdusă certificarea profesională făcută de un organism de certificare neutru, alcătuit din membri ai organizaţiilor patronale reprezentative, organizaţiilor profesionale, instituţiilor de învăţământ şi specialiştii din domeniu. De asemenea, se vor introduce măsuri suplimentare pentru combaterea muncii la negru”, au informat reprezentanții Executivului.

citeste mai mult

Scroll to Top

Caută