Un miliardar polonez a dat lovitura în România. A cumpărat o reţea de magazine

Miliardarul Michał Sołowow (56 de ani), fost pilot de raliuri şi al doilea cel mai bogat polonez, a cumpărat firma care gestionează cele 21 de magazine Proges din România, care au trecut printr-un proces de insolvenţă în timpul crizei.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Sklepy Komfort SA din Polonia, parte a grupului Solowow, a preluat Podnet Consulting SRL din România, deţinută de Jean Podila şi Radu Pelle. Firma românească, cu sediul în Oradea, are ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul de ţesături, produse şi materiale lemnoase şi de construcţie pentru amenajare interioară, activitate realizată prin intermediul celor 21 de magazine marca Proges. Reţeaua a fost fondată de antreprenorii Cristian Copăcean, Sim Cristian Ovidiu şi Ilonta Claudiu şi au intrat în insolvenţă în 2012. Trei ani mai târziu a fost preluată de Podnet Consulting.

La rândul său, Sklepy Komfort este specializată în comerţul cu amănuntul de produse pentru renovarea casei, respectiv parchet laminat, parchet, covoare, mochete, uşi, accesorii şi decoraţiuni, desfăşurându-şi activitatea prin intermediul a 148 de magazine situate în Polonia, precum şi prin comerţ online.

citeste mai mult

Scroll to Top

Caută