Cele mai scumpe orase din Romania

Ultimii ani au cunoscut cele mai puternice migrari din mediul rural in mediul urban, in cazul tinerilor. Acestia hotarasc sa paraseasca tinutul natal pentru studii sau in cautarea unui loc de munca, in speranta unui nivel de trai mai ridicat. Acest fenomen a condus la aglomerarea oraselor-tinta, precum si la o crestere a costului vietii in aceste zone.

Printre cele mai importante centre urbane, care se afla in plina ascensiune ca oportunitati de studiu si de munca, regasim urmatoarele orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Oradea, Targu Mures, Iasi. Care sunt costurile de viata ale fiecarui oras, poti afla in continuare.

1. Capitala, mai aglomerata ca oricand

Viata in capitala nu este usoara din punct de vedere al costurilor implicate. Cu toate acestea, este fruntasa in preferintele studentilor, fapt ce a condus la o suprapopulare a orasului.

Chiria apartamentelor este in continua crestere, iar pentru un student din provincie, diferenta se poate resimti acut.

Spre exemplu, chiria unei garsoniere in Bucuresti incepe de la 250 de euro, in zonele de periferie si poate ajunge pana la 700 de euro, in zonele centrale.

Pentru cei mai instariti, care isi cauta o locuinta de cumparat, exista numeroase oferte de apartamente sau case de vanzare in Bucuresti pe Storia.ro.

continuare articol

Scroll to Top

Caută