Comisarul pentru Comerţ al UE vine la Bucureşti să vorbească despre importurile şi exporturile spre pieţe terţe

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, și Cecilia Malmstrom, comisarul pentru Comerț al UE, au agreat organizarea unei sesiuni de ”Dialoguri cu cetățenii”, în marja Reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, care va avea loc la București, în perioada 21-22 februarie 2019. Tema principală va fi stadiul negocierii și implementării acordurilor de comerț liber ale Uniunii Europene cu piețe terțe, au anunţat autorităţile române.

Ștefan-Radu Oprea și Cecilia Malmstrom s-au întâlnit în data de 22 ianuarie, la Bruxelles, înaintea dezbaterii care va avea loc miercuri în INTA, privind prioritățile președinției române la Consiliul UE, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri din România. Pe agenda discuțiilor s-au mai aflat principalele dosare gestionate de către România în această perioadă. De asemenea, a fost discutată și pregătirea reuniunii informale a miniștrilor comerțului din februarie 2019. 

Ștefan-Radu Oprea s-a mai întâlnit marți și cu europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra, raportor pentru negocierile comerciale cu Mercosur. 

continuare articol

Scroll to Top

Caută