Cum arată viitorul industriei auto: Automobilele vor migra tot mai mult către conceptul de „serviciu de transport“, pe măsură ce tot mai mulţi vor prefera să plătească pentru utilizare şi nu pentru achiziţie

Evoluţia inteligenţei artificiale va permite în următoarele decenii existenţa automobilelor-robot. Odată cu apariţia acestora, maşinile se vor schimba radical, iar acestea se vor transforma în mijloace de transport ce vor pune accentul pe confortul pasagerilor.

Car-sharing, ride-sharing, Uber, Taxify sau serviciile adiacente pe care Renault, Daimler, Volkswagen şi BMW le dezvoltă în acest moment par a fi viitorul industriei auto. Automobilele vor migra tot mai mult către conceptul de „serviciu de transport“, pe măsură ce tot mai mulţi vor prefera să plătească pentru utilizare şi nu pentru achiziţie. Acest concept va duce la o înnoire mult mai rapidă a maşinilor şi implicit va deschide drumul către posibilitatea de a avea „ultima generaţie“ într-un ritm similar cu cel al telefoanelor mobile.

Urmând acest trend sau mai degrabă anticipându-l, la Salonul Auto de la Paris din acest an, Grupul Renault a prezentat EZ-ULTIMO, un concept de vehicul-robot autonom, electric, conectat şi totodată o soluţie de mobilitate de tip car-sharing, oferind în final o experienţă de călătorie premium. Disponibil la cerere, pentru o zi sau doar pentru o oră, EZ-ULTIMO a fost proiectat drept un concept care se adresează oamenilor care îşi doresc un moment privilegiat pentru o călătorie prin oraş sau pentru o experienţă turistică exclusivă. Se adresează, de asemenea, companiilor care doresc să le propună clienţilor lor o extensie premium a experienţei de drum.

continuare articol

Scroll to Top

Caută