De la 1 februarie, ANAF acordă codul de TVA în aceeaşi zi a depunerii cererii

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF), Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile să obțină codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere, se arată într-un comunicat al instituției, preluat de Hotnews.

În vederea obținerii rapide a codului de TVA, spune ANAF, declarația pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
„Noua procedurã stabilește modelul și conținutul formularului ”Declarație pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

Acuratețea datelor înscrise în declarația pe proprie rãspundere va fi verificată de către ANAF după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării”, menționează sursa citată.
Conform comunicatului, Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmărește creșterea conformării voluntare și combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitãții administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare și consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor și soluțiilor viabile.

continuare articol

Scroll to Top

Caută