Maggie Kitshoff, Prime Kapital: Dezvoltatorii aveau obiceiul de a isi subestima clientii in trecut, iar calitatea unor locuinte nu era nici macar una rezonabila

Prime Kapital, dezvoltator, investitor si operator imobiliar important in regiunea de mai bine de un deceniu, a anuntat anul trecut doua proiecte rezidentiale de amploare in Capitala din investitii proprii: Avalon, situat in apropiere de zonele de spatii de birouri Pipera si Barbu Vacarescu, si Marmura, in cartierul Bucurestii Noi, cu un total de 733 si respectiv 458 de locuinte, a caror livrare se anunta dupa 2020. Maggie Kitshoff, residential projects director al Prime Kapital, spune ca dezvoltatorul mizeaza pe apetitul tot mai ridicat al romanilor pentru locuinte de calitate, odata cu „maturizarea pietei”, dupa multi ani, inainte si dupa criza financiara, in care „designul si calitatea unor apartamente nu putea fi descrisa nici macar drept una rezonabila”.

„Inainte de a lansa Avalon si Marmura am realizat o cercetare legata de asteptarile cumparatorilor si am vazut ca exista o perceptie oarecum negativa a acestora cu privire la ceea ce vand dezvoltatorii pe hartie, in general, si cum arata proiectul final. Ne-am pus atunci intrebare cum putem aborda aceasta problema. O persoana sau o familie care cumpara o locuinta vede in aceasta uneori mai mult decat o investitie si poate sa constituie uneori cea mai scumpa achizitie de-a lungul vietii acestora, indiferent ca vorbim de o vila sau doar de un studio. Daca dezvoltatorii au subestimat de multe ori clientii in anii trecuti, acestia din urma insa au devenit treptat din ce in ce mai educati si informati, in urma experientelor mai putin placute din pana acum”, afirma Maggie Kitshoff (foto).

In opinia sa, o dovada ca piata imobiliara a devenit, per ansamblu, mult mai matura si mai educata, poate fi oferita de faptul ca a apus vremea dezvoltatorilor care „se bazau pe avansuri consistente de pana la 25% de la viitorii cumparatori pentru a finaliza proiectele. Am vazut ce s-a intamplat dupa 2009, cand multi oameni si-au pierdut banii. De aceea, ca dezvoltator trebuie sa reconstruim aceasa incredere, iar un prim pas este sa construiesti un proiect prin propriile investitii”.

continuare articol

Scroll to Top

Caută