Mare atenție! A fost modificată o lege privind contruirea fără autorizație

Parlamentarii au modificat Legea 50/1991, astfel încât cine construiește fără autorizație nu mai este posibil decât de o simplă amendă contravențională. 

Senatorul Marius Marinescu, inginer constructor, a vorbit în exclusivitate pentru DC News, despre efectele modificării unei legi despre care a spus că este criminală. Vorbim despre modificarea Legii nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație. În consecință, oricine construiește fără autorizație, conform noului act normativ, este pasibil doar de amendă contravențională.

”Nu este o noutate influența mafiei imobiliare în legislația din România. De curând, în Parlament, în ajunul Crăciunului, în ultima zi de plen, pe 19 decembrie 2018, a fost adoptată modificarea legii nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație. În consecință, oricine construiește fără autorizație, conform noului act normativ, este pasibil doar de amendă contravențională.

Aplicarea acestei legi periclitează siguranța cetățenilor, duce la distrugerea arhitecturii urbane, la dispariția spațiilor verzi și a ecosistemului din ariile naturale protaje. Oricine se poate trezi cu un bloc turn contruit pe aliniamentul proprietății sale, fără nicio legătură cu regimul de înălțime și arhitectura zonei. Mai mult decât atât, dezvoltatorii imobiliari vor fi tentați să economisească la sânge materialele de construcție necesare unei structuri de rezistență cerute de normele în domeniu.

continuare articol

Scroll to Top

Caută