Vin banii de la UE: Un mare proiect depus pe 29 decembrie 2018 va primi finanțare în următoarele zile

România a trimis proiecte în valoare de 640 de milioane de euro la Comisia Europeană (CE), în ultimele două săptămâni ale anului trecut, a anunțat Corina Crețu, comisarul european pe Politică Regională, vineri seara, în cadrul unei emisiuni.

Pe lângă această sumă, proiecte în valoare de alți 22 de milioane de euro erau deja depuse la CE, a subliniat Corina Crețu.

Comisia Europeană va aproba, în cursul lunii ianuarie, proiectul depus de autorităţile române pentru finanţarea unei părţi din magistrala de metrou M6 care va lega Capitala de Aeroportul „Henri Coandă”, a anunţat comisarul european Corina Creţu. Ea a precizat că finanţarea pe fonduri europene se va face doar pentru un tronson din viitoarea magistrală întrucât pentru al doilea tronson Comisia a propus metrou suprateran, variantă pe care experţii europeni o consideră mai profitabilă, însă autorităţile române au refuzat, decizând să construiască tronsonul subteran, împreună cu o bancă din Japonia.

Comisarul european Corina Creţu a anunţat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni la România Tv, că autorităţile europene vor aproba luna aceasta proiectul privind finanţarea unei părţi din magistrala de metrou M6, care va lega Bucureştiul de Aeroportul „Henri Coandă” din localitatea Otopeni, proiect depus de Guvern în 29 decembrie 2018.

continuare articol

Scroll to Top

Caută