Ambasadorul din Kuwait, vizita oficiala la CCI Prahova

Ambasadorul Kuwaitului la București, E.S. Talal Mansour Alhajeri, a fost vineri, 1 februarie 2019, oaspetele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, unde a fost primit de către președintele instituției, Aurelian Gogulescu.

Vizita la Ploiești este un ecou al delegației române, condusă de premierul Viorica Dăncilă, care a fost, la finele anului trecut, într-un turneu prin țări din zona Golfului.

“Imi doresc ca această vizită a Domnului Ambasador să reprezinte un nou început al colaborării bilaterale dintre Prahova și România, pe de o parte, și Kuwait. Din păcate, în județul nostru nu există încă nicio companie cu capital kuwaitian, iar valoarea schimburilor comerciale dintre cele două state este destul de scăzută, cifrându-se la circa 50 de milioane de dolari. De asemenea, cooperarea academică cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, o instituție emblematică nu doar pentru România, ci și pentru această zonă a Europei, este foarte importantă și ar putea deschide oportunități de colaborare pe mai multe planuri”, a spus președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

De cealaltă parte, înaltul oaspete din Kuwait, E.S. Talal Mansour Alhajeri, care a fost însoțit de Talal R.A.A. Almansour – consilier economic al Ambasadei acestei țări la București, a spus că își dorește “o colaborare nu numai pe plan economic, ci și cultural, turistic etc. Există o deschidere din partea firmelor din Kuwait de a colabora cu România și ne dorim ca acest lucru să se întâmple”.

La acest eveniment au fost prezenți reprezentanții unor companii nu numai din Prahova, ci și din București și Constanța, interesate de posibile colaborări cu companii din Kuwait, dar prorectorul UPG Ploiesti, Mihail Minescu.

închide Panel