Au intrat în vigoare noi norme ale UE ce elimină birocraţia pentru cetăţenii care locuiesc sau lucrează în alt stat membru

Începând din 16 februarie, în întreaga Uniune Europeană se aplică noile norme ale UE vizând reducerea costurilor și a formalităților pentru cetățenii care locuiesc în afara țării lor de origine, anunță Comisia Europeană într-un comunicat de presă, potrivit Hotnews.
Potrivit sursei citate, în prezent, cetățenii care se mută sau locuiesc în altă țară din UE trebuie să obțină o ștampilă pentru a demonstra că documentele lor oficiale (cum ar fi, certificate de naștere, căsătorie sau deces) sunt autentice. Aproximativ 17 milioane de cetățeni ai UE se află în această situație.
În temeiul noului regulament, această ștampilă și procedurile birocratice legate de obținerea sa nu vor mai fi necesare atunci când se prezintă autorităților dintr-o țară a UE documente oficiale emise într-un alt stat membru. Astfel, în temeiul noilor norme, în multe cazuri, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să furnizeze o traducere legalizată/oficială a documentului lor oficial. În același timp, regulamentul prevede garanții solide pentru prevenirea fraudei, potrivit precizărilor făcute de Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

continuare articol

Scroll to Top

Caută