Cum modifică OUG 114 tarifele practicate de companiile de distribuţie a energiei electrice. Consumatorii preiau plata taxei de 2% pe cifra de afaceri a distribuitorilor

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) propune modificarea tarifelor practicate de companiile de distribuţie a energiei electrice, de la 1 martie, pentru a include taxa de 2% pe cifra de afaceri introdusă de OUG 114/2018.

În cazul în care proiectele de ordin vor fi adoptate, consumatorii casnici sau industriali vor plăti, practic, taxa, după majorarea tarifelor cu circa 2,5%. Aceasta în condiţiile în care există destule semne de întrebare legate de plata efectivă a taxei.

Astfel, ANRE a anunţat în această săptămână că amână termenul până la care companiile de energie şi gaze trebuie să îi transmită cifra de afaceri obţinută anul trecut, fără să menţioneze noua dată. Acest termen era de 25 februarie, dar din cauza OUG nr. 114/2018, faptul că aceasta nu are norme de reglementare sau alte clarificări, ANRE a decis să amâne termenul.

continuare articol

Scroll to Top

Caută