Ministrul de Finanțe anunță modificări majore în programul „Prima Casă”

Programul „Prima Casă” va continua în 2019, pentru acest an având un plafon de două miliarde de elei, însă el va fi implementat într-o formă modificată care va fi gata până la finalul acestei luni. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la un post central de televiziune/

„Discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a spus Teodorovici, duminică seara, la Antena 3.

Potrivit ministrului de Finanțe, modificările vor viza aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze, astfel încât se va pune accent pe caracterul social al programului.

continuare articol

Scroll to Top

Caută