Nouă liceeni prahoveni ne invită la o călătorie virtuală în Ploieștiul de acum un secol! Lucrarea lor este demnă de o teză de doctorat FOTO & VIDEO

La 100 de ani de Românie, inevitabil apare întrebarea oare cum arăta orașul tău în acele vremuri? Poate c-ai aflat câte ceva din cărți, din povestirile bunicilor și străbunicilor, însă parcă ți-ai dori o călătorie în timp, să vezi cu ochii tăi clădirile acelor timpuri, locul unde erau amplasate și cam cât și ce se mai regăsește și-n zilele noastre. Un grup de elevi prahoveni au găsit o „mașină“ inedită a timpului, în care ești ghidat prin Ploieștiul începutului de secol XX.

Cu o pereche de ochelari 3D și un smartphone poți „ateriza“ în fața clădirilor de acum 100 de ani, poți vedea cu ochii minții o cuprinzătoare istorie a orașului, răspândită prin muzee, biblioteci sau colecții particulare. Iar surpriza acestui proiect este și mai mare când afli că-n spatele lui se află un o echipă de liceeni din Prahova, pasionați de fizică, istorie, tehnologia actuală și dornici de a realiza ceva inedit și eficient.

Cei nouă adolescenți sunt fie colegi la Fundația LEADERS Explore, un program prin care tinerii învață cum să devină liderii comunităților lor, fie colegi de școală și/sau prieteni. În acest cadru a prins viață și proiectul „Ploieștiul virtual“.

continuare articol

Scroll to Top

Caută