Prahovenii, „interogaţi” de Banca Mondială privind proiectele prioritare din zona Ploieştiului

Banca Mondială și UrbanizeHub Romania, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice județene și locale, au identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și pentru cele 40 de reședințe de județ din România.
Implicit, și municipiul Ploiești se află printre reședințele de județ pentru care s-a făcut o prioritizare a investițiilor așteptate de către locuitori, iar acum ploieștenii și locuitorii comunelor limitrofe, în special, dar și toți prahovenii sunt “interogați” în privința ierarhizării și realizării unui top format din nouă proiecte de investiții importante.
Până la 22 martie, atât locuitorii, cât și liderii de opinie sunt invitați de către realizatorii sondajelor să își exprime opiniile accesând link-ul https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.

Conform calculelor efectuate de către reprezentanții Băncii Mondiale, cele nouă proiecte care ar trebui să fie prioritare în zona metropolitană/ aglomerarea urbană Ploiești ar avea o valoare estimată la circa jumătate de miliard de euro, investițiile în infrastructura rutieră (autostrada Ploiești-Comarnic sau drumul expres care să lege Ploieștiul de Târgoviște) fiind cele mai importante din punct de vedere valoric.
Considerat “un proces de consultare unic pentru orașele din România și pentru prioritățile lor de dezvoltare”, sondajul a fost lansat săptămâna trecută, fiind urmărite 372 de proiecte strategice și peste 72 de miliarde de euro pentru dezvoltarea orașelor din România.

continuare articol

Scroll to Top

Caută