Primăria Sinaia returnează banii turiștilor are au plătit de două ori taxa specială de promovare turistică

Turiștii care au poposit la Sinaia și au achitat de două ori taxa specială de promovare turistică pot face cerere pentru restituirea sumelor achitate în plus.

Primăria Sinaia a anunțat că va returna una din taxe turiștilor care au plătit de două ori taxa specială stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2018. Aceasta prevede că  taxa de promovare turistică reprezintă 2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unitățile hoteliere care desfășoară activități pe raza orașului Sinaia și se datorează de către unitățile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiștii cazați.

În aceeași categorie intră, însă, și 2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către  persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale și  se datorează de către muzeele și casele memoriale,care încasează taxa de la turiștii vizitatori ai muzeelor și caselor memoriale.

continuare articol

Scroll to Top

Caută