Spre deosebire de Petrom, Black Sea Oil & Gas incepe investitiile pentru extragerea gazelor din Marea Neagra

Compania Black Sea Oil & Gas anunta ca – in ciuda legilor nefavorabile industriei petroliere adoptate de stat in ultimele luni – va incepe investitiile pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra.

„Decizia finala de investitie a fost luata cu buna-credinta, pornind de la premisa ca BSOG si partenerii sai de concesiune vor reusi restabilirea tuturor drepturilor acestora, in sensul eliminarii oricaror taxe si contributii suplimentare recent introduse, precum si a oricaror restrictii privind libera circulatie a gazelor pe o piata deplin liberalizata, conform legislatiei europene. Acestea sunt necesare atat pentru a face Proiectul MGD o investitie viabila, cat si pentru a incuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagra”, anunta compania Black Sea Oil & Gas prin intermediul unui comunicat.

Cu alte cuvinte, in speranta ca va putea negocia cu statul roman, Black Sea Oil and Gas va investi masiv, in urmatoarea perioada, in Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (asa-numitul „Proiect MGD”), a carui valoare ajunge la 400 milioane dolari.

continuare articol

Scroll to Top

Caută