Zeci de produse şi reţete tradiţionale din Prahova – certificate oficial drept ecologice

Cu siguranţă, nu este prahovean care, mergând la cumpărături, la piaţă sau în marile ori mai micile magazine, ajungând acasă să nu constate faptul că multe dintre legume şi brânzeturi au gust de …cauciuc, iar mezelurile te fac să te întrebi dacă, într-adevăr, sunt sau nu sunt făcute doar din carne. Plecând de la această realitate, cea care scoate în evidenţă faptul că nu este produs alimentar care să nu fie “condimentat” şi cu E-uri, dovada fiind trecută, cu litere extrem de mici, pe etichetă, şi în Prahova a început să prindă teren agricultura ecologică. Astfel, potrivit Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Prahova, la nivelul judeţului sunt înregistraţi deja zeci de producători, procesatori şi comercianţi de produse ecologice, iar numărul acestora poate să crească, având în vedere că fermierii care vor să practice acest gen de agricultură trebuie să-şi înscrie activitatea până la data de 16 mai 2019 inclusiv. Cert este că până când un produs poate să poarte eticheta pe care să scrie “Produs ecologic” este nevoie de ceva muncă. Pentru că, înainte de a fi obţinute produse agricole ce pot fi comercializate cu această menţiune, exploataţia trebuie să parcurgă o perioadă de conversie, de minimum doi ani. Îmbucurător este şi că, între sutele de produse, înregistrate la nivel naţional ca “Produse montane”, “Reţete tradiţionale” şi “Produse tradiţionale”, se regăsesc şi câteva zeci din Prahova, în cazul multora dintre ele doar la auzul denumirii pofticioşilor lăsându-le gura apă!

continuare articol

închide Panel