Ambasadorul Indiei, vizita la CCI Prahova

Ambasadorul Indiei la București, E.S. Thanglura Darlong, a fost luni, 25 martie 2019, oapetele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, unde a fost primit de către Președintele Aurelian Gogulescu. Înaltul oficial indian a fost însoțit de Bhaskar Bhatt – First Secretary al Ambasadei, Flavia Motoriu – Social Secretary și Dragoș Soroceanu – Marketing Executive.

„De-a lungul timpului, CCI Prahova a semnat mai multe acorduri de cooperare cu instituții din India, inclusiv cu Camere de Comerț și Industrie din această țară. Anul trecut, Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost vizitată de către Vicepreședintele Indiei și cred că aceasta a fost vizita la cel mai înalt nivel pe care instituția noastră a primit-o. Acum, la câteva luni distanță de la acel moment, Domnul Ambasador a dorit să vină la Ploiești pentru a vedea în ce mod s-au dezvoltat relațiile de colaborare din firmele prahovene și cele din India. În acest moment, în România există 518 companii cu capital indian, în Prahova fiind 6. Valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări este de 755 milioane de euro”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

La rândul său, Ambasadorul Indiei, E.S. Thanglura Darlong, a punctat:  „Știu că în România a existat prima rafinărie de petrol din lume, iar în India există cea mai mare rafinărie din lume. Sunt multe domenii de activitate în care cele două țări ar putea colabora și aș aminti aici industria vinului, sectorul de petrol și gaze, turismul, IT, sectorul farmaceutic, industria textilelor, energia verde, industria automotive, conceptul smart city, filmele și cultura. India vrea ca, până în anul 2025, să fie a 5-a putere economică mondială”.

Scroll to Top

Caută