CFR dă un milion de euro pentru şapte studii de fezabilitate

Două dintre rutele feroviare străbat și judeţul Prahova

Starea și vechimea infrastructurii feroviare din România sunt subiecte arhicunoscute pentru orice român, iar incidentele sau accidentele de natură tehnică, soldate în unele cazuri recente inclusiv cu deraieri de locomotive sau vagoane, pun tot mai acut problema necesității investițiilor urgente în reparații sau modernizări în structura căilor ferate.
Compania Națională de Căi Ferate – gestionarul infrastructurii feroviare din România, care măsoară aproape 20.000 de kilometri lungime desfășurată, fiind a șaptea ca mărime din Europa – are, în afara rapoartelor care arată starea dificilă cu care se confruntă acest sector strategic, și o mulțime de proiecte. Multe dintre acestea rămân doar pe hârtie, însă, în cazul obținerii unor finanțări europene, unele dintre obiectivele avute în vedere ar putea să devină fezabile.
Cea mai nouă inițiativă se referă la realizarea mai multor studii de fezabilitate destinate lansării procedurilor de achiziție pentru o serie de obiective, printre care se regăsesc și tronsoane de cale ferată din județul Prahova.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA pune la bătaie un milion de euro pentru realizarea a șapte studii de fezabilitate destinate reparării sau modernizării a șapte tronsoane importante de cale ferată, două dintre acestea făcând parte din rețeaua feroviară care străbate și județul Prahova.

continuare articol

Scroll to Top

Caută