Evaluare de 7 miliarde de dolari: Unicornul românesc UiPath ar putea deveni cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume

„Unicornul” IT românesc UiPath se află în discuții cu investitorii pentru o nouă rundă de finanțare care ar putea duce la dublarea valorii sale – între 6 și 7 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de Business Insider. Compania ar urma să primească între 300 și 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligență artificială.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

Accel, Sequoia și fondul de investiții al Google – CapitalG se numără printre investitorii care au susținut startup-ul cu origini românești,  iar în această rundă de finanțare (D) ar urma să participe și hedge fund-ul dedicat startup-urilor de tehnologie – Coatue și Blackstone.

În luna septembrie a anului trecut, valoarea „unicornului” românesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții de 225 milioane de dolari.

continuare articol

Scroll to Top

Caută