RAR anunţă schimbări la înmatricularea autoturismelor provenite din Marea Britanie

Registrul Auto Român a anunţat, câteva modificări în ceea ce priveşte înmatricularea autoturismelor provenite din Marea Britanie.
Astfel, începând cu data de 30 martie 2019, numai dacă nu se semnează Acordul de retragere al UK sau nu se prelungește, de comun accord, data de retragere a UK din blocul comunitar vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării, dat fiind faptul că omologarea UE de tip şi certificatul de conformitate (CoC) aferente îşi pierd valabilitatea de la 30 martie.
De asemenea, de la aceeaşi dată, la eliberarea CIV pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesară o reomologare individuală conform cerinţelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terţe. În cazul emisiilor poluante se impune condiţia privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III.

continuare articol

Scroll to Top

Caută