Bugetul judetului a fost creionat. Cum vor fi cheltuiti banii – PROIECT

Consiliul Județean Prahova a fundamentat bugetul județului, care a fost lansat în dezbatere. La capitolul venituri totale, sumele sunt în cuantum de peste 499 de milioane de lei. Dintre acestea, venituri CJ sunt de 275 de milioane de lei, potrivit președintelui instituției, Bogdan Toader.

Astfel, din cote și sume defalcate din impozitul pe venit este vorba de peste 159 de milioane de lei, respectiv 103 milioane din cote defalcate din impozitul pe venit (15%) și peste 55 de milioane de lei din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale (cota de 17,5%).

Finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală are alocată suma de peste 41,2 milioane de lei, în timp ce suma de 120 de milioane de lei reprezintă excedentul rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2018. La capitolul cheltuieli pentru secțiunea de funcționare, suma prevăzută este de peste 340 de milioane de lei, în condițiile în care pentru partea de Dezvoltare suma ce urmează a fi alocată este de numai 158.432.560 lei.

continuare articol

Scroll to Top

Caută