Conferinta Regionala INNOVENTURE

In data de 16 aprilie 2019, s-a desfasurat, la sediul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, in Amfiteatrul AP9, conferinta regionala INNOVENTURE, prilej cu care a fost lansata,  in judetul Prahova, rețeaua Ingenius NET.

Evenimentul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Academiei Române, Parteneri strategici fiind: Ministerul Cercetării și Inovării, Academia Oamenilor de Știință din România, Camera de Comert si Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze din Ploiești, Camera de Comerți și Industrie a României, Universitatea Valahia din Târgoviște și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Cu prilejul acestui eveniment, Ingenius Hub a lansatin judetul Prahova rețeaua Ingenius NET, o rețea de stakeholder-i interesați de dezvoltarea antreprenoriatului în România, precum și de dezvoltarea cercetării și accelerarea transferului tehnologic în special în industriile considerate strategice pentru România, potrivit Strategiei Naționale de Competitivitate – agricultura, IT&C si domeniul auto.

In deschiderea evenimentului, la care au participat membri ai comunitatii  prahovene de afaceri, au luat cuvantul Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, Rectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Pascu-Coloja, Prefectul Judetului Prahova – Dna. Madalina Lupea, Viceprimarul Municipiului Ploiesti – Dl. Cristian Ganea, Presedintele de Onoare al Consiliului National al IMM-urilor – Dl. Ovidiu Nicolescu, din partea Academiei Romane, transmitand mesajul Dlui. Acad. Ion Aurel Pop – Dna. Diana Voicu, Dna. Diana Nicolae Budu – Presedinte al Universitatii Central-Europene, Dna. Rodica Lupu – Fondator Ingenius Hub si manager al proiectului in cadrul caruia s-a derulat evenimentul si Senior Adviser NATO, Dl. Dan Hazaparu – Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si reprezentantul Ministerului Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului.

In alocutiunea sa, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a prezentat traditia activitatii de cercetare-inovare in judetul Prahova, precum si contributia CCI Prahova la stimularea apropierii si implicarii firmelor prahovene in activitatea de cercetare – inovare.

Sesiunea de deschidere a INNOVENTURE a fost urmata de doua sesiuni de discutii dedicate platformelor si ecosistemelor de inovare, respectiv – aplicatiilor inovative in economie, precum si de o serie de work-shop-uri si mese rotunde pe teme de management si marketing strategic, care au continuat si a doua zi, in 17 aprilie 2019.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută