CCI Prahova, vizitata de Ambasadorul din Turkmenistan

Camera de Comerț și Industrie Prahova a primit miercuri, 10 aprilie 2019, vizita noului Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Turkmenistanului în România, E.S. Annamammet Annayev, gazdă a evenimentului fiind Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Oficialul turkmen, care și-a început activitatea în România la finele lunii ianuraie a.c., a mai fost la Ploiești, fiind implicat activ în activitatea studenților proveniți din Turkmenistan care studiază la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

„Plănuiam de mai mult timp să vizitez Camera de Comerț și Industrie Prahova, mai ales că ne dorim o colaborare cu această instituție. În 2018, produsul intern brut al Turkmenistanului a crescut cu 6,2%, în special datorită proiectelor din construcții, dar și interesului pentru sectorul privat, care a adus 68% la GDP. Există a Uniune a Antreprenorilor din Turkmenistan, cu peste 22.000 de angajați, care are chiar și propriul partid, ce deține 10% din locurile din Parlament. În cei 11 de existență, Uniunea a investit 8 miliarde de dolari, preponderent în agricultură, creând 150.000 de joburi. Uniunea activează în diverse domenii de activitate, având, de exemplu, cel mai mare complex piscicol. Are sprijinul Guvernului și a deschis reprezentanțe în China și Arabia Saudită”, a spus ES Annamammet Annayev.

La începutul lunii martie 2019, a avut loc o întâlnire România-Georgia-Azerbaidjan-Turkmenistan, în cadrul căreia s-au discutat aspecte privitoare la cooperarea internațională în transport. Mai mult, pe 24 aprilie, va avea loc o masă rotundă CCIR-Turkmenistan, al cărei scop este prezentarea primului Forum Economic Caspic, ce va avea loc, în luna august a.c., la Avaza.

Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a punctat că „relațiile de cooperare dintre Prahova și Turkmenistan nu sunt foarte strânse, motiv pentru care mă bucură vizita dumneavoastră la CCI Prahova. Avem câteva lucruri în comun, în primul rând industria de petrol și gaze și aici aș aminti tradiția țării noastre în domeniul petrolului, dar și colaborarea foarte strânsă dintre instituția noastră și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești”, a precizat Președintele CCI Prahova.

Înaltul oaspete din Turkmenistan, care a semnat in Cartea de Onoare a CCI Prahova, i-a propus Președintelui Aurelian Gogulescu să participe la misiunea economică amintită sau să organizeze propria misiune economică, cu firme prahovene.

Scroll to Top

Caută