Economia globală a intrat în „declin sincronizat”

Potrivit evaluării realizate de Institutul Brookings şi de Financial Times, economia globală a intrat într-un „declin sincronizat”, în condiţiile deteriorării continue a indicilor de percepţie şi a datelor financiare începând din toamna anului 2018. Situaţia sugerează erodarea ritmului de creştere economică la nivel mondial şi necesitatea aplicării unor noi forme de stimulare economică, scrie editorialistul Chris Giles, într-un articol publicat în cotidianul Financial Times, potrivit Mediafax.
Înrăutăţirea perspectivelor a generat avertismente din partea directorului Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, precum şi din partea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), care au semnalat că vor fi reduceri ale cifrelor în prognozele de creştere economică.
Concluziile intervin în contextul indicatorilor econonomici dezolanţi, care în ultimele şase luni au arătat situaţii similare în Statele Unite, China şi Europa.
Profesorul Eswar Prasad, de la Institutul Brookings, afirmă că diminuarea creşterii economice nu indică încă intrarea în recesiune globală, dar ritmul tuturor segmentelor economiei internaţionale a încetinit.

continuare articol

Scroll to Top

Caută