Eurostat confirmă DEZASTRUL: Deficitul în comerțul de materii prime a crescut de 2,6 ori în 2018 față de 2017

România a ocupat, anul trecut, locul 14 în Uniunea Europeană (UE) atât la importuri, cât și la exporturi de materii prime, fiecare dintre acestea ajungând la cele mai ridicate niveluri din ultimii șapte ani, potrivit datelor publicate luni de Biroul de statistică a UE – Eurostat.

România a importat materii prime în valoare de 974,68 milioane de euro, anul trecut, o creștere de 7,5% față de anul anterior, în timp ce a exportat în valoare de 911,55 milioane de euro, o creștere de 3,3%, comparativ cu anul anterior. Astfel, deficitul în comerțul de materii prime a crescut de 2,6 ori anul trecut față de anul anterior.

Importurile de materii prime au fost de 72 de miliarde de euro, la nivelul UE, anul trecut, respectiv de 57 de miliarde de euro în zona euro, iar exporturile au ajuns la 41 de miliarde de euro în UE și 31 de miliarde de euro în zona euro.

Cea mai mare valoare a importurilor de materii prime din 2018 a fost înregistrată în Germania, de 12,5 miliarde de euro, iar cea mai redusă a fost în Malta, de 6,51 milioane de euro.

continuare articol

Scroll to Top

Caută