Romanian Business Challenge – editia a X-a

In prioada 4-5 aprilie 2019, s-a desfasurat, in organizarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, in colaborare cu CCI Prahova, cea de-a x-a editie a Concursului Antreprenorial “Romanian Business Challenge” si a Targului International al Firmelor de Exercitiu. Totodata, in acelasi ansamblu de actiuni, a avut loc si Simpozionul International Performante prin Parteneriate – ed. a II-a, realizat cu sprijinul Centralei Firmelor de Exercitiu (ROCT).

Parteneri in organizare: Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti, Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, Inspectoratul Şcolar Judetean Prahova, Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti, CECCAR Prahova, B.C.R.Prahova, Asociatia Centrul Cultural si Antreprenorial “ACUM”, Sign Art, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii, Casa Corpului Didactic Prahova.

Atat concursul antreprenorial, cat si simpozionul international au fost gazduite de catre Camera de Comert si Industrie Prahova. In deschiderea acestor actiuni, alaturi de gazde – echipa CCI Prahova – si de Colegiul Economic Virgil Madgearu Ploiesti – au participat reprezentanti ai conducerii UPG Ploiesti – Dna. Prorector Daniela Buzoianu si Dna. Alina Brezoi – Prodecan al Facultatii de Stiinte Economice, Inspectorul General al Inspectoratului Scolar Prahova – Dl. Nicolae Angelescu, Presedintele Patronatului IMM Prahova, Dl. Florin Duma, Centrala Firmelor de Exercitiu – ROCT prin Dna. Ana-Maria Dima.

Cele trei competitii ale acestui eveniment complex au urmarit dezvoltarea capacitatilor tinerilor pentru antreprenoriat, dar si a abilitatilor care sa ii transforme in viitori intreprinzatori apti sa intre pe piata dinamica si globala.

La Târgul international al firmelor de exercițiu, gazduit de Sala Coloanelor de la Palatul Culturii Ploiesti au participat direct si indirect doua intreprinderi simulate, 108 firme de exercitiu din Romania și alte 15 firme de exercitiu din strainatate.

La Romanian Business Challenge au participat 49 de elevi din 11 licee si 15 studenti din doua universitati, Valahia din Târgoviște și Petrol-Gaze din Ploiesti.

In cadrul conferintei internationale din cadrul simpozionului, printre speakeri s-au numarat si Dna. SvenjaZenz – Director Dezvoltare EUROPEN-PEN International Worldwide Practice Enterprise din Germania, Mihai Raneti – Fondator Cyber Swarm Inc. si alte personalitati din domeniul educatiei si mediului economic.

Pornind de la numarul mare de parteneri implicati in acest eveniment complex – institutii si organizatii – putem observa interesul si deschiderea acestora pentru ghidarea pasilor elevilor pe calea antreprenoriatului. Tinerii interesati de specialitatea economica sunt, practic, rezervorul din care se va alimenta comunitatea de afaceri – cu antreprenori sau cu manageri. Este nu numai util, ci si necesar sa sprijinim interesul si efortul acestor tineri, pentru ca ei reprezinta viitorul economiei prahovene si romanesti. In plus, ideile lor de planuri de afaceri, care se pot materializa in afaceri de succes, pot fi si sunt, de multe ori inovative, avangardiste, chiar valoroase.

 

Scroll to Top

Caută