Targul de Job-uri – o necesara platforma pe piata fortei de munca a judetului Prahova

In data de 18 aprilie 2019 in corpul I al Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti a avut loc cea de-a XVI-a editie a Targului de Job-uri, in organizarea Camerei de Comert si Industrie Prahova in colaborare cu Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti si cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, in Corpul I din incinta UPG Ploiesti.

Targul de Job-uri 2019 a reunit 48 de firme din judetul Prahova, Bucuresti si Judetul Ilfov, care au ofertat un numar de cca. 550 de locuri de munca – in principal pentru absolventii de studii superioare, dar si pentru cei cu studii medii – in urmatoarele specialitati : inginerie – mecanica, electromecanica, chimica, automatizare, de proces, de mentenanta, de foraj ; domeniul economic si financiar, marketing, constructii, IT, invatamant, administrativ, turism. Totodata, au fost disponibile si cca. 70 de pozitii de internship.

Pe parcursul a 3 ore, peste 800 de persoane – studenti in an terminal, absolventi de studii superioare, dar si alte persoane in cautatrea unui loc de munca, au depus la reprezentatii firmelor participante 500 CV-uri, dintre care 40 CV-uri au fost selectate deja, cu sanse mari de recrutare. Totodata, numerosi aplicanti urmeaza sa trimita CV-urile catre firme, in varianta on-line.

Cu prilejul acestui targ de job-uri, CCI Prahova a distribuit reprezentantilor firmelor participante un chestionar ale carui date vor sta la baza intocmirii unui studiu privind deficitul de forta de munca in judetul Prahova.

Avand in vedere conditiile concrete de pe piata fortei de munca in perioada actuala – nevoia stringenta de specialisti in numeroase domenii de activitate, aceasta actiune a constituit o reala oportunitate atat pentru angajatori, cat si pentru cei interesati de identificarea unui loc de munca.

Scroll to Top

Caută