4 MAI: ZIUA NATIONALA A INIMII. 60 % din totalul deceselor inregistrate in Romania sunt provocate de boli cardiovasculare

Inima. Ceasornicul vieții. Are și ea, INIMA, o zi a sa. 4 mai. O zi de primăvară în care să ne amintim că iubim și trăim cu inima, că fără ea… nu putem exista.

La iniţiativa Academiei de Științe Medicale, din 1997 încoace, în a patra zi a lunii mai, se marchează ziua naţională a inimii.
Momentul este un prilej pentru ca specialiştii să atragă atenția asupra înmulţirii cazurilor de boli cardiovasculare.
Boala cardiovasculară este situată pe locul întâi în ceea ce privește cauza de mortalitate în Europa, atât la femei cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare, publicată pe heartcharter.org. Potrivit Societății Române de Hipertensiune, în România, boala cardiovasculară determină peste 62% din totalul deceselor. Statisticile preconizează că, la nivel mondial, până în anul 2030, 23,6 milioane de oameni vor muri din cauza afecțiunilor cardiovasculare, principalele cauze pentru apariția a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare fiind alimentația nesănătoasă, sedentarismul și fumatul, se arată pe site-ul comunicatemedicale.ro.

continuare articol

Scroll to Top

Caută