Delegatie a Ambasadei R.D. Congo, la CCI Prahova

Vineri, 24 mai 2019, Camera de Comert si Industrie Prahova a primit vizita Dlui. Serge Okoka Kasongo, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Democratice Congo in Romania, care a fost insotit de Dl. Albert Kalenda Shimat, prim-secretar al Ambasadei R.D. Congo la Bucuresti. Gazda evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova.

Subiectul principal al vizitei l-a constituit aprofundarea cunoasterii reciproce in contextul schimbarilor politice survenite in Republica Democratica Congo, odata cu alegerile prezidentiale in urma carora, din 24 ianuarie 2019, noul presedinte al tarii este Félix Tshisekedi. Noua guvernare doreste o cat mai mare deschidere a R.D Congo pe plan international si vizeaza reforme profunde care sa sprijine dezvoltarea economiei si a schimburilor comerciale, precum si atragerea de investitori straini.

Republica Democratica Congo, o tara cu peste 80 de milioane de locuitori si a doua ca marime de pe continentul african, beneficiaza de resurse minerale importante. Se estimeaza ca tara detine 70% din rezervele internationale de coltan, 30% din cele de diamante, precum si unele dintre cele mai bogate zacaminte de aur, cobalt si cupru. In aceste conditii, cea mai mare parte din PIB-ul tarii provine din industria miniera. Tot aici sunt directionate si cele mai multe din investitiile straine.

In ceea ce priveste relatia de cooperare cu Romania, Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a afirmat: « Este foarte clar că relațiile bilaterale se pot dezvolta, mai ales că valoarea actuală a schimburilor comerciale este relativ scăzută. Camera de Comerț și Industrie Prahova are toată deschiderea de a sprijini demersuri care sa duca la o mai buna cunoastere a oportunitatilor de investii in R.D. Congo”.

In acest context, a fost discutata posibilitatea organizarii unui forum economic Romania – R.D. Congo, care sa promoveze oportunitatile de colaborare pe care le ofera tara africana, in randul mediului de afaceri prahovean si romanesc.

La finalul întrevederii, oaspetele a semnat în Cartea de Onoare a CCI Prahova.

 

Scroll to Top

Caută