Salonul International de Inventii si Idei Practice INVENT-INVEST Ploiesti

In perioada 7 – 9 mai 2019 se desfasura la Ploiesti, in incinta Universitatii Petrol-Gaze, prima editie a Salonului International de Inventii si Idei Practice INVENT- INVEST.

Organizatorii acestui eveniment inedit la nivelul judetului Prahova sunt Camera de Comert si Industrie Prahova, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti si Societatea Inventatorilor din Romania. Partener de organizare este Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

In cadrul ceremoniei de inaugurare a Salonului de Inventii, desfasurata in 7 mai, in aula UPG Ploiesti au luat cuvantul in deschidere, Presedintele CCI Prahova  – Dl. Aurelian Gogulescu, Rectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Pascu Coloja, Subprefectul Judetului Prahova – Dl. Emil Draganescu si Dl. Constantin Marin Antohi – Presedintele Societatii Inventatorilor din Romania. In cuvantul sau, Presedintele CCI Prahova a vorbit despre traditia valoroasa a activitatii de cercetare si proiectare in judetul Prahova, despre situatia acestui domeniu in ansamblul economiei prahovene in prezent, precum si despre implicarea CCI Prahova intr-o serie de clustere de inovare – in domeniul agriculturii ecologice si IT. In incheierea  cuvantului sau, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a propus ca, incepand cu editia urmatoare, in memoria si ca omagiu adus stralucitei personalitati a inventicii romanesti – profesorul si inginerul Iustin Capra, Salonul de Inventii de la Ploiesti sa ii poarte numele. La ceremonia de deschidere au participat si Presedintele Patronatului IMM Prahova  – Dl. Florin Duma, reprezentanti ai companiilor prahovene, cadre didactice din invatamantul universitar si liceal, studenti si elevi.

Programul primei zile a Salonului Invent-Invest Ploiesti a continuat cu un workshop cu participare internationala – cu prezentari sustinute de specialisti din Romania, China, SUA si Ungaria, pe teme de interes privind protectia mediului.

Expozitia de inventii si idei practice, desfasurata in holul din corpul I al UPG Ploiesti si care va dura 3 zile (7-9 mai), a reunit 60 lucrari prezentate de inventatori din Romania si Republica Moldova si care au ca teme eficienta energetica, tehnologiile inovative in vasele si utilajele pentru industria chimica, comunicatiile si transferul de date, agricultura, piscicultura, tehnica medicala si cosmetica.

INVENT-INVEST 2019 – organizat intr-unul dintre cele mai dezvoltate judete ale Romaniei, din punct de vedere economic – reprezinta o oportunitate in vederea promovarii creativităţii tehnice si implementarii acesteia de catre companiile interesate in a aplica rezultatele inovatoare ale cercetărilor.

Scroll to Top

Caută