Efectul de bumerang al plafonarii pretului la gaze: Noii baieti destepti au intrat deja pe fir, romanii achita nota de plata

Desi in mod normal ar trebui sa se ieftineasca odata cu incalzirea vremii, gazele se scumpesc pe zi ce trece, in tara noastra. Vina ii apartine Guvernului, care a dat peste cap piata de energie, in urma cu cateva luni, prin adoptarea OUG 114. Din pacate, pentru nesabuinta guvernantilor vor ajunge sa plateasca scump toti romanii.

La finele lunii decembrie, Guvernul a adoptat OUG 114, prin intermediul careia stabilea ca, vreme de 3 ani, incepand cu data de 1 aprilie 2019, gazele romanesti se vor vinde la pretul plafonat de 68 lei/MWh (fata de 90 lei/MWh, cat costau ele atunci, pe piata libera) . Guvernul sustinea la acel moment ca plafoneaza pretul gazelor pentru a impiedica majorarea facturilor romanilor.

Ulterior, insa, Guvernul s-a razgandit si a decis sa plafoneze – cu o intarziere de o luna fata de data anuntata initial – doar pretul gazelor pentru populatie, nu si al celor pentru industrie. La acel moment, pe piata s-a creat confuzie si multi dintre furnizori n-au mai stiut de unde si cu cat sa cumpere si sa vanda.

continuare articol

Scroll to Top

Caută