Joburile pe pile, anunţurile neadevărate şi lipsa experienţei, cele mai mari frici ale românilor referitor la angajare

Schimbarea jobului rămâne una dintre cele mai stresante etape din viaţa profesională a românilor, joburile pe pile, anunţurile neadevărate şi lipsa experienţei fiind cele mai mari frici ale acestora atunci când trebuie să se angajeze, arată cel mai recent studiu, derulat de o platformă de recrutare online din România și preluat de Agerpres.
Potrivit cercetării, cea mai mare teamă pentru 22% dintre repondenţi este că joburile cele mai bune sunt luate de cei care au „pile”.
Pentru aproape la fel de mulţi români (21%) cea mai mare frică, atunci când vine vorba de găsirea unui nou loc de muncă, este legată de veridicitatea anunţurilor de angajare.
Temerile pe care le au candidaţii vin, în primul rând, din imaginea pe care o proiectează asupra lor înşişi, astfel că doar 7% dintre repondenţi declară că au completă încredere în ei, din punct de vedere profesional. Atunci când îşi fac propria evaluare, românii consideră că principalele puncte slabe care îi împiedică să obţină jobul dorit sunt: lipsa studiilor superioare, lipsa încrederii în sine, faptul că nu sunt suficient de digitalizaţi, că nu au suficientă experienţă sau, dimpotrivă, sunt supracalificaţi pentru joburile din piaţă.

continuare articol

Scroll to Top

Caută