O țară vizitată de milioane de oameni a introdus o taxă pentru turiști

La asta nu ne-am fi putut gândi niciodată. Una dintre cele mai dezvoltate țări de pe glob a luat o decizie fără precedent. Trebuie să plătești o taxă specială dacă vrei să mergi ca turist acolo.

Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat joi că vor introduce o taxă specială pentru turiştii străini, în cadrul eforturilor de protejare a mediului, afectat de creşterea numărului de vizitatori, transmite DPA. Pentru prima dată, ministerele Mediului şi Turismului şi-au unit eforturile pentru a prezenta o strategie comună de turism. Începând din octombrie, o taxă de 35 de dolari neo-zeelandezi (23 dolari SUA) va fi impusă turiştilor străini, la sosirea în ţară.

„Patrimoniul cultural şi natural al Noii Zeelande este în centrul industriei noastre turistice şi identităţii naţionale. Trebuie să construim o industrie sustenabilă a turismului, care să protejeze şi să îngrijească acest patrimoniu pentru generaţiile viitoare”, a afirmat ministrul Mediului, Eugenie Sage. Turismul este unul dintre pilonii economiei Noii Zeelande, iar Guvernul de la Wellington estimează că noua taxă ar urma să genereze venituri de 80 de milioane de dolari neo-zeelandezi, fonduri care vor fi împărţite în mod egal pentru lucrări de infrastructură şi măsuri de protejare a mediului, conform Agerpres.

continuare articol

Scroll to Top

Caută