România, codaşă în topul calităţii plajelor la Marea Neagră

Vega Vintage Beach – Mamaia, Phoenicia Beach – Năvodari şi Marina Regia Beach – Năvodari sunt cele trei plaje certificate Blue Flag, acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranţă şi curăţenie, potrivit Mediafax.
Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat 9 dintre cele mai îngrijite plaje aflate pe ţărmul Mării Negre. Cele trei plaje din România sunt supravegheate de salvamari echipaţi corespunzător între 07:00 şi 20:00, dispun de căi de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi de locuri amenajate pentru sporturi de plajă sau de apă şi interzic accesul autoturismelor. În plus, grupuri organizate de copii şi tineri participă în proiecte cu teme ecologice şi desfăşoară activităţi cu scopul de a inspira turiştii să fie mai atenţi la păstrarea curăţeniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informaţionale despre protejarea mediului înconjurător. Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival, este la Mamaia de 139,92 euro, iar la Năvodari de 122,32 euro.
Bulgaria are 13 plaje certificate de Fundaţia pentru Educaţia privind Mediul Înconjurător, dar 3 au atras atenţia: White Lagoon – Albena; Sunny Day – Varna; Venid Beach – Saint Vlas.

continuare articol

Scroll to Top

Caută