Statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să limiteze acizii trans din alimente

Conform unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente.
Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, considerate responsabile pentru declanșarea unor afecțiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, Alzheimer) ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.
Produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea fi introduse pe piață după data de 1 aprilie 2021.

Măsura vizează alimentele bogate în grăsimi procesate, precum margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, chipsurile, mâncarea semi-preparată sau supele la plic.
Acizii grași trans nesaturați (AGTN) sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, obținute pe cale industrială, nefiind folosite niciun fel de surse naturale.

continuare articol

Scroll to Top

Caută