Investiţii de 6,5 milioane de euro la UM Plopeni, pentru fabricarea armei de asalt Beretta

Semnarea memorandumului între Uzina Mecanică Plopeni și Beretta Holding, ieri, la Ministerul Economiei, readuce un suflu nou acestui fost colos al industriei de apărare din județul Prahova. Este un pas important atât pentru Uzina Mecanică Plopeni, dar și pentru locuitorii orașului prahovean care altădată trăiau de pe urma fabricii de armament unde lucrau – până în 1990 – până spre 20.000 de angajați.
Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a dat detalii în legătură cu schimbările care vor avea loc în perioada următoare la Plopeni, arătând că societatea mixtă care va produce o nouă armă de asalt pentru trupele NATO va avea o structură în avantajul părții române, adică 80% – UM Plopeni și 20% – Beretta Holding, astfel că și profitul va fi împărțit în același mod. Beretta va face un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro, urmând să fie create peste 150 de noi locuri de muncă doar în orașul Plopeni.
Ministrul Niculae Bădălău a mai precizat și că Beretta va veni și cu piața de desfacere a noii arme de asalt care va fi produsă la Plopeni – Beretta ARX 160, care a participat la toate procedurile de achiziții sau testare din foarte multe țări, precum Italia, SUA, Franța, Polonia, Albania, Noua Zeelandă, Argentina, Finlanda, India, Pakistan, Egipt, Chile, Mexic, Qatar, Bahrein, Kuweit.

continuare articol

Scroll to Top

Caută