România, printre performerele Europei la şase culturi vegetale

Anul trecut, România s-a aflat în plutonul celor mai mari producători europeni la șase culturi vegetale. La nivelul Uniunii Europene , 75,8% din producţia totală de grâu a fost obținută de şapte state membre UE: Franța, Germania, Regatul Unit, România, Polonia, Spania, Italia, potrivit site-ului fermierinromania.ro, care preia date ale INS şi este citat de Hotnews. România s-a situat pe locul patru, în Uniunea Europeană, la producția de grâu, cu 7,3% din totalul producției UE, în condițiile în care ponderea culturii grâului în suprafaţa totală cultivată cu grâu în Uniunea Europeană a crescut, faţă de anul precedent, cu 0,5%. 81,6% din producţia totală de porumb boabe a fost obținută de şapte state membre: România, Franța, Ungaria, Italia, Polonia, Spania, Bulgaria.
România a ocupat primul loc la producția europeană de porumb, fiind și cel mai mare cultivator de porumb boabe din UE (mai mult de o pătrime). Ponderea în totalul culturilor cu porumb europene a crescut, în anul 2018, cu 0,4%, comparativ cu anul 2017. 90,5% din producţia totală de floarea soarelui a fost obținută de cinci state membre: România, Bulgaria, Ungaria, Franța, Spania. România a ocupat primul loc în Europa, la producția de floarea soarelui, și primul loc la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui (aproximativ o pătrime din suprafaţa totală cultivată cu floarea soarelui în UE).
84,1% din producţia totală de rapiţă a fost obținută de şapte state membre: Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia, România, Cehia, Ungaria.

continuare articol

Scroll to Top

Caută