Vizita la Ploiesti a unei delegatii la nivel inalt din Provincia Guangdong, China

O delegatie chineza la cel mai inalt nivel, reprezentand Comitetul Provincial al Congresului Popular Guangdong (Guangdong CPPCC), a efectuat o vizita la Ploiesti, in data de 5 iunie 2019.

Delegatia oaspetilor chinezi – condusa de Dl. Wang Rong – Presedintele Guangdong CPPCC, s-a intalnit la sediul Prefecturii Judetului Prahova cu Dna. Madalina Lupea – Prefect, Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahovasi cu Dl. Marius Marinescu – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania – China, Sucursala Prahova.

Discutiile purtate cu acest prilej au vizat o mai buna cunoastere reciproca si au punctat teme din domeniul social, economic si cultural, cu scopul  de a facilita schimbul de experienta in domenii variate, dar in mod specific in cel al protectiei patrimoniului cultural si turismului.

De altfel, judetul Prahova, prin intermediul CCI Prahova,  are o bogata traditie a colaborarilor cu Provincia Guangdong  – cea mai populata provincie chineza (aproape 115 milioane locuitori), cu capitala la Guangzhou, dar si cu un important hub economic si comercial la Shenzen. Provincia are o economie puternica si diversificata, cu cel mai mare PIB intre toate provinciile chineze si este gazda celei mai mari manifestari expozitionale din China – Canton International Fair.

Scroll to Top

Caută