10 sfaturi pentru antreprenorii români care caută investitori strategici

Antreprenorii români în căutare de investitori strategici pentru a-şi finanţa afacerea trebuie să ia în considerare o serie de aspecte, pentru ca o colaborare cu un potenţial investitor să meargă ca pe roate.
Cel mai mare fond de private debt (obligaţii corporative) din Europa Centrală şi de Est, Credit Value Investments (CVI), vine cu 10 sfaturi pentru antreprenorii români aflaţi în această situaţie. Sfaturile au fost elaborate de Ciprian Nicolae, responsabil pentru investiţiile în Europa Centrala şi de Est al CVI.

1. Solicitaţi finanţare la momentul potrivit Deşi abordarea proactivă a investitorilor ar putea părea o idee bună, momentul abordării trebuie să coincidă cu cel în care compania dumneavoastră este pregătită pentru o investiţie externă. În practică, asta înseamnă că sunteţi gata să vă conduceţi compania la nivelul următor – vă cunoaşteţi atât produsul cât şi clienţii foarte bine şi aveţi un plan solid de dezvoltare a afacerii. Imaginaţi-vă că, în medie, investitorii instituţionali primesc câteva zeci, dacă nu chiar sute de solicitări de finanţare zilnic. Acesta este motivul pentru care, de obicei, stabilim întâlniri numai cu companiile care trec de etapa iniţială de screening şi ne oferă posibilitatea de a investi pe termen scurt în favoarea investiţiei care poate fi realizata pe termen mediu.

continuare articol

închide Panel