Participare prahoveana la International Business Forum (IBF)

5 septembrie 2019, Palatul Parlamentului, Bucuresti

La invitatia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) – in calitate de initiator si organizator, Camera de Comert si Industrie Prahova, reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte a participat in data de 5 septembrie a.c. la cea de-a doua editie a INTERNATIONAL BUSINESS FORUM, impreuna cu  reprezentantii a 5 companii prahovene .

Evenimentul, desfasurat la Palatul Parlamentului, Bucuresti a prilejuit reunirea intr-un cadru de exceptie a  reprezentantilor mediului de afaceri, a reprezentantilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, a autoritatilor publice centrale si locale din domeniul economic, in vederea impulsionarii companiilor din Romania pentru expansiunea pe pietele externe  – prin activitatea de export, sau prin internationalizarea afacerii.

In cadrul sesiunii de deschidere au rostit alocutiuni Dl. Stefan-Radu Oprea, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Dna. Roxana Minzatu, Ministrul Fondurilor Europene si Dna. Paula Pirvanescu, Secretar de Stat in Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – care au punctat aspecte de interes privind programele de sustinere a antreprenoriatului si internationalizarii companiilor, explorarii de noi oportunitati de cooperare externa.

Sesiunea a continuat in plen cu luarile de cuvant ale reprezentantilor diplomatici – ambasadori si consilieri comerciali ai unor importante tari cu care Romania doreste sa intensifice relatiile, in directia atragerii de investitii si a stimularii exporturilor romanesti –Marea Britanie, SUA, Israel, Japonia, Maroc, Africa de Sus, Tunisia, Egipt, Turcia. Manifestarea a mai cuprins prezentari ale unor afaceri romanesti de succes, precum si module cu ateliere de lucru pe teme de mare interes si actualitate pentru reprezentantii mediului de afaceri – start-up-uri, comert exterior, internationalizarea afacerii pentru IMM-uri, finantare prin fonduri europene, produsele romanesti pe pietele europene (cu focus pe agricultura), E-Commerce, E-Government, banking.

Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a purtat discutii in vederea unor viitoare actiuni comune, atat cu reprezentantii institutiilor guvernamentale, cat si cu reprezentantii Corpului Diplomatic.

Scroll to Top

Caută