Presedintele CCI Prahova l-a primit pe Ambasadorul din Bosnia si Hertegovina

Ambasadorul Republicii Bosnia și Herțegovina la București, E.S. Slavisa Ceranic, s-a aflat astăzi în vizită la Camera de Comerț și Industrie Prahova, unde a fost primit de către Președintele Aurelian Gogulescu. Acesta i-a prezentat înaltului oaspete istoria bunelor relații de colaborare dintre cele două instituții de până în prezent, exprimându-și speranța că aceasta va continua și se dezvolta.

“Sunt extrem de bucuros și de onorat de vizita dumneavoastră la Camera de Comerț și Industrie Prahova. Până acum am găzduit două Forumuri de Afaceri România – Bosnia și Herțegovina și sunt convins că astfel de întâlniri, care aduc la aceeași masă oameni de afaceri din cele două țări, sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între state. În acest moment volumul schimburilor comerciale dintre România și Bosnia și Herțegovina este destul de redus, dar el ar putea fi dus la un nivel superior”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

La rândul său, E.S. Slavisa Ceranic, căruia i-a fost prezentat din punct de vedere economic județul Prahova și domeniile de interes pentru potențiale colaborări economice viitoare, a punctat că Guvernul țării sale a luat unele măsuri privind protejarea comerțului cu fier și oțel.

„La noi în țară există foarte multe companii specializate și renumite în ceea ce privește designul de mobilier. La Târgul de mobilă de la Koln, din Germania, unul dintre cele mai mari de profil din lume, am avut un stand generos, unde 10 producători de la noi și-au expus creațiile și au fost foarte apreciați. Și în domeniul turismului avem o stațiune montană – Jahorina – foarte frumoasă și cred că românii ar fi bucuroși să o viziteze”, a spus Ambasadorul din Bosnia și Herțegovina, care a semnat și în Cartea de Aur a CCI Prahova.

În Prahova funcționează două companii care au acționariat din Bosnia și Herțegovina.

La eveniment a fost prezent și Marius Marinescu, om de afaceri ploieștean și Președinte al Filialei Prahova al CCI România-China.

Scroll to Top

Caută