România trebuie să renunţe la obiceiul tradiţional de creştere a porcilor, pentru eradicarea trichinelozei

România trebuie să desfiinţeze creşterea porcilor în coteţ, aceasta fiind singura soluţie de eradicare a trichinelozei, spun specialiştii veterinari, potrivit Mediafax. În Marea Britanie, după interzicerea creşterii porcilor în gospodării individuale, nu s-a mai diagnosticat niciun caz de trichineloză. Preşedintele comitetului de organizare a Conferinţei Internaţionale de Trichineloză de la Cluj-Napoca, Călin Gherman, a declarat, la deschiderea manifestării, că pentru a nu risca să se îmbolnăvească de trichineloză, oamenii trebuie să evite consumul de carne de porc necontrolată şi neverificată. „Trichineloza este o boală parazitară majoră, transmisibilă de la animale la om, care ridică multe probleme în multe ţări din lume, România fiind în top 3 mondial în care aceasta înregistrează valori crescute de prevalenţă la porc şi numeroase cazuri de îmbolnăviri umane. În România se înregistrează focare de trichineloză mai ales în preajma Sărbătorilor de Iarnă, care implică de la câteva persoane la câteva zeci, în funcţie de câte au consumat din carnea de porc neverificată.

continuare articol

închide Panel