Mesajul Presedintelui Aurelian Gogulescu la Aspen Energy Forum 2019

Rolul energiei în economia națională și europeană, securitatea energetică a României și îmbunătățirea climatului investițional au fost subiectele aflate pe agenda celei de-a treia ediții a Aspen Energy Summit, ce a avut loc miercuri, 16 octombrie 2019, la Hotel Central, în Ploiești.

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata la acest eveniment de catre Alexandra Petre – Directorul de Promovare, Comunicare si PR al institutiei, care a prezentat mesajul Presedintelui institutiei, Dl. Aurelian Gogulescu.

„Inca de la inceput, as dori sa ii transmit Dlui. Mircea Geoana, Presedintele Institutului Aspen Romania, felicitari pentru desemnarea sa ca Secretar General Adjunct al NATO. Sunt convins ca parteneriatul nostru in organizarea acestui summit  va continua si in anii care urmeaza, iar Dl. Mircea Geoana, de pe pozitia foartei importante functii pe care o ocupa,  va continua sa fie alaturi de proiectul al carui initiator si promotor este.

Cea de-a treia editie de la Ploiesti a Summit-ului Aspen pentru Energie are loc intr-o perioada in care problematica securitatii energetice la nivel national, regional, european si global se suprapune peste o situatie economico-financiara pe care multe voci o caracterizeaza ca fiind in pragul unei noi crize.

Salutam prezenta distinsilor speakeri si ne exprimam increderea ca, in urma discutiilor cuprinse in paneluri, vor reiesi concluzii valoroase cu privire la pozitionarea Romaniei pe fundalul problematicii securitatii energetice din regiune, din Europa si din lume. Felicitari, inca o data, initiatorilor acestui summit – Institutul Aspen Romania, Dlui. Presedinte Mircea Geoana, partenerilor de organizare! Mult succes participantilor in cadrul lucrarilor din paneluri!”

Aspen Energy Summit, evenimentul anual care s-a transformat într-unul din cele mai importante pentru piaţa de energie din România prin diversitatea și calitatea invitaţilor şi a dezbaterilor, este organizat de Institutul Aspen România, Consiliul Județean Prahova și Electrica S.A., în parteneriat cu Biroului de la Bucureşti al German Marshall Fund, Ministerul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Primăria Ploiești, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Universitatea Petrol-Gaze, Reveal Marketing Research, Ecovis Ciurtin & Associates și Federaţia Patronală Petrol și Gaze.

Evenimentul de anul acesta și-a propunus să abordeze teme precum continuarea dezvoltării profilului României ca jucător important pe scena europeană și globală în domeniul energiei, securitatea energetică și rolul său în întărirea parteneriatului trans-atlantic, care sunt ingredientele necesare pentru construirea și dezvoltarea unui climat investițional mai atrăgător în domeniul energetic.

La editia din acest an a Aspen Energy Summit au participat reprezentanți ai administrației publice naționale și locale, experți naționali si internaționali, jurnaliști de prestigiu, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor neguvernamentale și academice. Printre acestia s-au numarat Ramona Manescu – Ministrul Afacerilor Externe, Sorin Valeriu Nas – Secretar de Stat la Ministerul pentru mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Bogdan Toader – Presedintele CJ Prahova, Adrian Dobre – Primarul municipiului Ploiesti, Mihail Minescu – Prorector al UPG Ploiesti.

Scroll to Top

Caută