Proiect de 12 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, pentru digitalizarea Ministerului Turismului. Apar registrele electronice

Ministerul Turismului a anunțat semnarea contractului de finanţare din fonduri europene nerambursabile privind eficientizarea activităţilor de autorizare şi control, dar şi digitalizarea activităţii instituţiei şi, în acelaşi timp, pentru crearea registrelor electronice privind unităţile de cazare clasificate, agenţiilor de turism, patrimoniului turistic, dar şi cel al numărului de turişti cazaţi în unităţile de cazare din România.

„Este necesar ca la nivelul Ministerului Turismului să existe o evidenţă electronică a turiştilor care ajung în unităţile de cazare de pe întreg teritoriul ţării noastre. Practic, fişa de cazare completată de fiecare persoană care ajunge într-un hotel sau o pensiune va fi transformată într-una electronică şi va fi raportată Ministerului Turismului. Astfel, vom avea date concrete privind circulaţia turistică din ţara noastră. În schimb, colectarea de date nu va aduce atingere legislaţiei privind protecţia datelor personale.

continuare articol

Scroll to Top

Caută