Rezervele valutare ale României au scăzut cu o jumătate de miliard de euro în octombrie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României au coborât în octombrie la 34,9 miliarde euro, față de 35,42 miliarde euro cât erau la 30 septembrie 2019, potrivit unui anunț făcutieri de Banca Centrală, preluat de Hotnews.Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,49 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2019 au fost de 39,4 miliarde euro, faţă de 39,96 miliarde euro la 30 septembrie 2019.
În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:intrări de 559 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele; ieşiri de 1.074 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

continuare articol

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută