Scade, sistematic, volumul de masă lemnoasă furat din pădurile administrate de către Direcţia Silvică Prahova

Mai repede credem în Moş Crăciun decât în poveştile că se taie la greu pădurile din România. Şi tot mai degrabă credem în basmele lui Petre Ispirescu decât că Prahova ar fi primul judeţ din ţară în care au loc defrişări ilegale, după cum “plantează” unii impresii pe reţelele de socializare.
Pe ce ne bazăm ? Pe cifre, nu pe garnituri de tren fotografiate prin Rusia sau prin Bulgaria, dar aplicate, ca o ştampilă, României. Şi Prahovei.
Revenind la judeţul nostru: personalul Direcţiei Silvice Prahova a constatat, în primele nouă luni ale anului curent, 57 de infracţiuni, cu 20 mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aşadar, mai repede credem în poveşti nemuritoare decât că pădurea cade din picioare sub topoare şi motofierăstraie de-ale hoţilor.
Este drept, au fost prinşi destui în Prahova care taie ca-n codru, dar, sustrageri de material lemnos au fost, sunt şi vor mai fi. Implicit şi infracţiuni şi contravenţii. Iar când scriem că “au fost prinşi”, ce poate să însemne? Nimic altceva decât că personalul silvic şi-a făcut datoria.

continuare articol

Scroll to Top

Caută